Cea mai puternica alianta militara din lume are, de aproape doi ani, un inamic din interior. Acesta nu e nimeni altul decat presedintele SUA, Donald Trump, care si-a facut un obicei in a-si arata scepticismul fata de principiul „toti pentru unul si unul pentru toti”, trecut in importantul articol 5, atacand unii membri ca nu contribuie cu suficiente fonduri, dar si minimizand rolul strategic si importanta unor state ale aliantei.

 

Anunturi Gratuite Buzau 24

Intalnirea dintre Donald Trump si Vladimir Putin din Helsinki, Finlanda, va intra in istorie si prin faptul ca le va oferi diplomatilor si jurnalistilor un etalon si o posibilitate de studiu al modalitatilor prin care, pentru prima data in istoria moderna, un autocrat rus a manipulat in fata intregii lumi un presedinte ales, ce reprezinta cea mai puternica democratie din lume.

 

„Astazi, atat Rusia, cat si Statele Unite se confrunta cu un nou set de provocari. Acestea includ o nepotrivire periculoasa a mecanismelor de mentinere a securitatii si stabilitatii internationale, a crizelor regionale, a amenintarilor teroriste si a criminalitatii transnationale, problemele legate de relatiile economice, riscurile de mediu si alte provocari.

 

Donald Trump și Vladimir Putin au avut, luni, un summit la palatul prezidenţial din capitala Finlandei, despre care Kremlinul a spus că este principalul eveniment al verii şi o întâlnire de o mare importanţă pentru întreaga lume. Cei doi lideri s-au întrecut în laude şi proclamat victorii după întâlnirea lor. Nici nu le-a fost prea greu să anunţe succesul, pentru că agenda evenimentelui a fost foarte ambiguă. Dar am aflat de la Vladimir Putin că scutul antirachetă din România şi-a făcut loc în discuţiile cu Donald Trump, alături de Ucraina şi Siria.

 

 

Articolul integral pe ZIARE.COM

 

 
Citeste mai mult…

Sursa: Money.ro

Loading...