În „Programul de guvernare”, PSD și-a propus „asigurarea bazei tehnice necesare instruirii prin dotarea unităților școlare cu suficiente calculatoare și acces la internet”. La doi ani distanță, guvernul condus de Viorica Dăncilă pune bazele îndeplinirii acestei promisiuni. Dar nu în ordinea firească: dotarea școlilor cu computere și apoi conectarea lor la Internet, ci procedând tocmai pe dos.

 

Anunturi Gratuite Buzau 24

Acum câteva zile, Ministerul Educației anunța că „Executivul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Platformă naţională integrată – Wireless Campus”.

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei platforme naţionale integrate de tip campus care să asigure, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la rețele de date deschise interconectate, inclusiv la internet”. Proiectul va costa 209 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor fiind europeni.

 

Articolul integral pe NEWSWEEK

 

 

 

 
Citeste mai mult…

Sursa: Money.ro