Următorul lot de autostradă se inaugurează la sfârşitul acestei luni, ne-au declarat oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „În funcţie de vreme, constructorul termină lucrările pentru ultimii 3,5 km de autostradă. Am cerut ca finalul acestei luni să însemne finalizarea lucrărilor. Se va putea circula pe autostradă de la Bucureşti la Ploieşti. Am cerut să fie executate lucrările de marcaje şi semnalizare pentru tot lotul de autostradă, de la centură până la intrarea în Bucureşti”, au explicat oficialii CNAIR pentru Capital.

 

Anunturi Gratuite Buzau 24

Potrivit Registrului Operaţiunilor Generatoare de Plăţi afişat pe site-ul CNAIR, Aktor SA, liderul asocierii Aktor SA – Euro Construct Trading ’98 SRL, constructorul ultimilor 3,5 km din autostrada Bucureşti-Ploieşti, încasează circa 8,1 milioane lei. Construcţia autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronson Bucureşti – Ploieşti, sector km 0+000 – km 3+325 costă 129,18 milioane lei, fără TVA. În data de 18 decembrie 2015, oficialii Companiei de Drumuri au semnat contractul de proiectare si executie a ultimilor 3,5 km de autostradă în decembrie 2015.

 

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ziua de 1 februarie 2016. Oficialii CNAIR precizează că principalele probleme ale acestui proiect sunt obţinerea autorizaţiei de construire pentru tronsonul 1+600 – 2+450, exproprierea terenurilor nexpropriate până în prezent (8 imobile), imposibilitatea execuţiei lucrărilor în Valea Saulei şi finalizarea exproprierii digului aferent lacului.

 

Articolul integral pe CAPITAL

 
Citeste mai mult…

Sursa: Money.ro