Fost inginer, el conduce acum gigantul LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), care reunește aproape 70 de branduri de lux: de la șampania Dom Perignon și marca Louis Vuitton, la rețeaua de farfumerii Sephora și producătorul de ceasuri Tag Heuer.

 

Anunturi Gratuite Buzau 24

Arnault și-a început călătoria plină de aventuri în lumea luxului la mijlocul anilor 1989, când, împreună cu partenerul său, a cumpărat compania Boussac, în plină degringoladă și al cărui principal activ era casa de modă Christian Dior. Câțiva ani mai târziu, tânărul om de afaceri reușea să obțină controlul total asupra holdingului LVMH, care, de atunci, a preluat pachete de acțiuni în diferite branduri de prestigiu. Și nu s-a oprit nici acum.

 

Anul trecut, spre exemplu, Arnault și-a majorat la 100% participația în Christian Dior, achiziționând 25,9% din acțiunile fimei pentru 12 miliarde de dolari. O tranzacție care, însoțită de creșterea cotațiilor LVMH, i-a permis lui Arnault să-și amplifice averea cu 30 de miliarde. Iată câteva dintre declarațiile omului de afaceri francez.

 

Articolul integral pe DC BUSINESS

 
Citeste mai mult…

Sursa: Money.ro