Elon Musk s-a implicat după ce un fan din Africa, l-a rugat pe Twitter să facă acest lucru. În primă instanță a trimis o echipă de opt ingineri SpaceX și The Boring Company în Thailanda. Apoi, coordonat de un expert britanic în scufundări – Richard Stanton, care a condus echipa de scafandri, a construit în weekend un mini-submarin din părți de rachetă Falcon, pe care SpaceX o produce. Apoi a zburat personal în Thailanda, unde s-a întâlnit cu premierul, a vizitat peștera în care erau blocați copiii și a donat dispozitivul statului thailandez, pentru a putea fi folosit în alte situații.

 

Anunturi Gratuite Buzau 24

estul lui de a se implica a fost lăudat de mulți fani ai miliardarului cu IQ de geniu și statut de vedetă, primul om care a reușit să creeze o rachetă refolosibilă și care are planuri de a coloniza planeta Marte. Însă au fost multe voci care i-au criticat inițiativa, fiind de părere că în spatele gestului stă nevoia de atenție, narcisismul și dorința de publicitate gratuită, mai ales că Tesla traversează o perioadă critică, presărată cu probleme de producție.

 

Scandalul a început însă la sfârșitul operațiunilor de salvare, care s-au încheiat ieri. Narongsak Osotthanakorn, fost guvernator al provinciei în care se află peștera, și coordonatorul întregii echipe de salvatori, i-a mulțumit lui Musk pentru mini-submarin, însă a spus că acesta nu ar fi putut fi folosit.

 

„Echipamentul pe care l-au adus nu este practic pentru misiunea noastră. Chiar dacă echipamentul este sofisticat din punct de vedere tehnologic, nu se  potrivește cu misiunea noastră din peșteră”, a spus Osotthanakorn.

 

SURSA: digi24
Citeste mai mult…

Sursa: Money.ro