Cazul fetiţei din judeţul Buzău despre care s-a scris că nu a putut lua parte la serbarea de 1 Decembrie pentru că nu avea costum popular a stârnit un val de emoţii. Un maramureşean, preşedintele Asociaţiei „Părinţi Salvatori”, a decis să ia atitudine. El îi va trimite fetiţei un costum popular moroşenesc, în mod simbolic.

Bărbatul şi-a anunţat pe Facebook intenţia de a dona costumul, „în memoria lui Luca”, băieţelul pe care l-a pierdut în urmă cu trei ani.

Anunturi Gratuite Buzau 24

„Am rămas blocat de un asemenea gest, dar mă feresc să judec, pentru că nu am toate elementele. Dar, dacă situaţia este aşa cum a fost prezentată în presă, e de neacceptat un asemenea comportament. Toţi înţelegem ce înseamnă o fotografie sau o imagine în care toată lumea trebuie să fie îmbrăcată într-un anumit fel, disciplina pentru un cor, dar vorbim totuşi de nişte copii de grădiniţă dintr-o localitate unde poate nu toţi părinţii au posibilităţi financiare. Se putea găsi un rol şi pentru fetiţa respectivă, chiar dacă n-a respectat «dress code-ul»”, spune Vasile Vlaşin.

Loading...