Un observator montan realizat de Romsilva marchează de astăzi un punct unic în România și de o importanță majoră în contextul Centenarului Marii Uniri. Autorități din trei județe inaugurează ”Punctul Înfrățirii Neamului”, pe Vârful Giurgiu, din Munții Vrancei, locul în care se întâlnesc cele trei mari provincii ale țării.

Un observator montan a fost amenajat de silvicultorii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, la cota 1.435, fix în punctul în care se întâlnesc cele trei provincii românești: Moldova, Muntenia și Transilvania.

Anunturi Gratuite Buzau 24

La eveniment și-au anunțat prezența autorități centrale și județene din Covasna, Buzău și Vrancea, precum si directorul Moldosilva, agenția care administrează pădurile din Republica Moldova.

Evenimentul este dedicat de RNP Centenarului Marii Uniri. Din observatorul montan poți zări Moldova la nord și nord-est, Transilvania, dacă întorci privirea către vest, și Muntenia, spre sud.

Observatorul Punctul Înfrățirii Neamului Românesc este deschis publicului larg, iar accesul către acesta se poate face pe patru trasee marcate și prezentate pe indicatoare amplsate în comuna Gura Teghii, județul Buzău.