Direcția Silvică Buzău a inițiat vineri o acțiune de plantare de arbori, pe raza comunei Tisău, eveniment dedicat Zilei Naționale a Pădurilor. De asemenea, în cadrul activităților dedicate Centenarului Marii Unirii, în satul Haleș a fost sfințită o troiță ridicată de Direcția Silvică Buzău pentru a marca traseul parcurs în urmă cu peste 400 de ani, în județul Buzău, de oștile lui Mihai Viteazul.

Peste 1.100 de puieți au fost plantați, vineri, de către Direcția Silvică pe dealurile din comuna Tisău cu sprijinul copiilor de la școlile din comună, dar și al oficialităților județene.

Anunturi Gratuite Buzau 24

Acțiunea, care face parte din ansamblul de manifestări desfășurate în Luna Plantării Arborilor 15-martie-15 aprilie, a presupus si amplasarea și sfințirea unei troițe la ieșirea din satul Haleș.

Monumentul a fost realizat de un meșter local cu materialul pus la dispoziție de Direcția Silvică Buzău și a fost ridicat pentru a marca Centenarul Marii Uniri, purtând numele de „Crucea Recunoștinței”.

La eveniment au participat membrii din conducerea Direcției Silvice Buzău în frunte cu directorul Cornel Pitiș, prefectul Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și primarul comunei Tisău care, după ce au sădit simbolic mai mulți puieți, au luat parte la oficierea slujbei de sfințire a troiței.

30688733_561530237548692_1641822657022263296_o

Loading...