Autoritățile județului Buzău au decis joi să ceară spijinul armatei pentru a monta în următoarele zile un pod de pontoane peste râul Buzău, pentru a prelua traficul ușor de pe podul de la Mărăcineni, intrat deja în reabilitare. Tot pentru a fluidiza traficul pe artera care leagă Capitala de Moldova, va fi amenajat un sens giratoriu la Gura Câlnău, pentru a permite accesul mai ușor al mașinilor care vin dinspre Vadu Pașii.

Podul de pontoane va fi realizat de unitatea militară de geniu, care are baza chiar la Mărăcineni. Câteva zile ar dura montarea lui şi va face legătura între Şoseaua de Centură şi DJ203K, în dreptul Poliţiei Mărăcineni, existând drumuri de acces în stare foarte bună până la ambele capete ale podului.

Anunturi Gratuite Buzau 24

În același oc a fost pod de pontoane și în 2005, după ce o viitură a distrus parțial podul peste râil Buzău.

Podul metalic de la Mărăcineni, construit în 1932, se află, de mai mulţi ani, într-o avansată stare de degradare. Porţiune din Drumul European 85, cea mai importantă conexiune rutieră între Muntenia şi Moldova, podul a fost avariat grav la inundaţiile din vara anului 2005, şi în consecinţă a fost partial demolat şi reconstruit până în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Loading...