La miezul nopţii, jandarmii buzoieni au fost sesizaţi prin apel la 112 de faptul că doi turişti, care faceau parte dintr-un grup de 20 de persoane, s-au rătăcit în zona Penteleu. Aceştia au mers cinci ore într-o direcţie greşită şi au fost reperaţi în zorii zilei.

Mai precis, grupul a plecat din zona staţiei meteo situată pe vârful Penteleu înspre pensiunea Varlaam, iar dupâ aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan şi-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona statiei meteo, context în care doi bărbaţi din grup, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani, s-au întors pentru a-l recupera.

Anunturi Gratuite Buzau 24

Cele două persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns la pensiune, nu s-a putut lua legatura cu ei telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărţirii de grup a fost efectuat apelul 112.

Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaţionalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turişti.

Cele 2 persoane au fost găsite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km. de localitatea Varlaam, în zona ”Cernatu”, aceştia rătăcindu-se pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.

În acest moment persoanele se afla la pensiunea Varlaam, fără probleme medicale.

Loading...