Ploi puternice în Dobrogea

Temperatura aerului va fi în creştere, de la medii ale maximelor regionale de 19…20 de grade în prima zi a intervalului, până la medii în jurul a 23 de grade în data de 18 mai, iar până la sfârşitul intervalului variaţiile vor fi nesemnificative. Aceeaşi evolutie o vor avea şi temperaturile minime; la începutul primei săptămâni va exista o creştere de la medii în jurul a 11 grade, la medii de 14…15 grade, iar până la sfârşitul intervalului variaţiile nu vor fi importante.

Anunturi Gratuite Buzau 24

Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată pe aproape tot parcusul intervalului, dar mai ales în zilele de 16 şi 17 mai, când şi cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate.

Minime de 14 grade în Muntenia

La începutul intervalului valorile termice diurne vor fi în creştere, de la medii în jurul a 21 de grade, la medii de 24…25 de grade în zilele de 15 şi 16 mai. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni variaţiile de temperatură nu vor fi semnificative, mediile maximelor fiind de 25…26 de grade. Valorile nocturne vor fi în creştere la începutul primei săptămâni, de la medii în jurul a 11 grade, la medii de 11…13 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului de anticipaţie, minimele termice vor fi, în medie, de 13…14 grade.

Condiţiile pentru ploi de scurtă durată se vor menţine în mare parte din interval, dar mai ales în jurul datei de 15 mai, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Variaţii termice în Oltenia

Până spre sfârşitul primei săptămâni, valorile diurne ale temperaturii vor marca o creştere de la medii în jurul a 20 de grade, la medii de 24…25 de grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, variaţiile maximelor termice nu vor fi importante, media acestora menţinându-se la 24…25 de grade. Temperaturile minime vor avea variaţii în prima săptămână, iar media acestora va oscila între 10 şi 13 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor fi, în medie, de 13…14 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, iar în jurul datei de 15 mai cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

Minime de 4 grade la munte

Regimul tremic nu va avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, prezentând totuşi o tendinţă de uşoară creştere, astfel încât media temperaturilor diurne se va încadra între 12 grade în primele zile şi 14…16 grade după data de 18 mai. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între 4 şi 6 grade în prima săptămână de prognoză, iar în cea de a doua vor marca o creştere uşoară şi se vor încadra între 6 şi 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului prognoză, dar în jurul datei de 15 mai ploile se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.

 

mai multe, pe adevarul.ro
Citeste mai mult…

Sursa: Money.ro

Loading...