Buzad este un sat care aparţine de comuna Bogda (judeţul Timiş), aflat la 45 de kilometrui de Timişoara. Zona a devenit cunoscută pentru satul de vacanţă de la Altringen şi pentru satul rotund Charlotenburg, întemeiate de coloniştii şvabi între 1770-1771.

 

Anunturi Gratuite Buzau 24

Dacă satele din jur se datorează celei de-a doua mari colonizări generale cu populaţie germană iniţiată de Regina Maria Teresa şi fiul ei Iosif al II-lea, Buzad a rămas un sat românesc.

 

Buzad se află peste Dealurile Lipovei, la capătul pădurii de la Şarlota. Populaţia satului este îmbătrânită, tinerii au plecat la oraş sau în străinătate. Nici semnal de telefonie mobilă nu există, dar e o oază de linişte.

 

În acest spaţiu de vis, Cristian Philipp şi un grup de prieteni au cumpărat două proprietăţi şi au realizat conceptul The Village. Este un loc rezervat teambuildingurilor şi evenimentelor corporate. Este un concept complex.

 

“Am început acum trei ani de zile cu grupuri închise de participanţi, în sensul în care ne-am adresat corporaţiilor. Avem un scenariu de teambuilding. Cele două proprietăţi sunt folosite pentru acest concept unic, pe care îl punem în practică împreună cu cei de la Auăleu (n.r. o trupă de teatru din Timişoara). Vara în fiecare weekend avem grupuri. Deocamdată este locaţie de vară, dar urmează să o facem pentru toate sezoanele. Este o poveste în care participanţii sunt introduşi, în zonă nu este semnal, ei se rup complet de realitate. Pentru o zi şi jumătate ei trebuie să convieţuiască, să se autogospodărească, există tot felul de personaje pe care se întâlnesc în sat, care îi pun să facă tot felul de activităţi, pentru care sunt răsplătiţi cu bani locali, adică cu village grounds, cu care pot cumpăra cele necesare, pentru gătit, adăpost, tot ce au nevoie să se descurce”, a explicat Cristian Philipp.

 

mai multe, pe adevarul.ro. 
Citeste mai mult…

Sursa: Money.ro

Loading...